22. joulukuuta 2012

Tekeleitä pitkin päivää

Joitakin valmisteluja tälläkin suunnalla
vaikka ei olisi uskonut,
että saan tänä jouluna itsestäni mitään irti.



Tuli kuitenkin siivottua ja leivottua piparit.
Vähän extraakin tällä kertaa.

Lisäksi oiva kalaresepti.
Joka joulu päätän, että tätä pitää muistaa tehdä myös
uusien perunoiden kera.
Josko ensi kesänä.


Joulusilakat

1/2 kg silakkafileitä

Liemi:
5 dl vettä
1 dl etikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa

Liotetaan silakoita liemessä yön yli.

Kastike:
2 prk smetanaa
0,25 dl etikkaa
3/4 tl rouhittua mustapippuria
1/4 tl valkopippuria
1 tl suolaa
4 valkosipulin kynttä
tilliä

Sekoita kastike, valuta fileet, vedä fileistä nahka irti (ei pakollinen) ja lisää kastikkeeseen.
Purkita.
Valmiita noin vuorokauden kuluttua.
Nam.
Ja ei etikkaystävänä, nämä eivät todellakaan ole etikkaisia.

Valitettavasti ei ole tietoa reseptin alkuperästä, mutta sovitaan, että se on sukuresepti. Tosin savon suunnalta.

Ja nyt oivallisen kirjastosaaliin pariin.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti