A p r i k o o s i r a h k a t o r t t u
Pohja:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 prk maitorahkaa
2 dl kermaa
1 muna
11/2 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria
Päälle:
2 prk aprikooseja
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja jauhot. Painele taikina vuokaan (esim noin 22 cm kakkuvuoka) leivinpaperin päälle. Sekoita täytteen ainekset. Laita taikinan päälle hyvin valutetut aprikoosit ja kaada täyte päälle. Paista 175 asteessa noin 1 h 20 min. Nosta kakku vuoasta leivinpaperia apuna käyttäen vasta täysin jäähtyneenä. Nauti viileänä. Nam!
Näyttää hyvältä ja varmaan maistuikin !
VastaaPoistaMinun rahkapiirakalle kävi jotain outoa
uunissa, rahka jotenkin "kutistui" piirakan
päältä ja jäljellä oli vain puolet laitetusta
määrästä ?!
-hajuherne
Rahkoja on nykyään kaupassa vaikka minkä sorttisia, oisko ollut jotakin ei niin paistonkestävää. No pääasia, että jäi jotakin pohjan päälle :)
VastaaPoista-Minttu