6. huhtikuuta 2012

Maistuis varmaan sullekin?

A p r i k o o s i r a h k a t o r t t u

                                           Pohja:
                                           100 g margariinia
                                           1 dl    sokeria
                                           1        muna
                                           3 dl    vehnäjauhoja
                                           Täyte:
                                           1 prk  maitorahkaa
                                           2 dl    kermaa
                                           1        muna
                                           11/2 dl sokeria
                                           1/2     sitruunan mehu
                                           1 tl     vaniljasokeria
                                           Päälle:
                                           2 prk  aprikooseja  

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja jauhot. Painele taikina vuokaan (esim noin 22 cm kakkuvuoka) leivinpaperin päälle. Sekoita täytteen ainekset. Laita taikinan päälle hyvin valutetut aprikoosit ja kaada täyte päälle. Paista 175 asteessa noin 1 h 20 min. Nosta kakku vuoasta leivinpaperia apuna käyttäen vasta täysin jäähtyneenä. Nauti viileänä. Nam!


2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä ja varmaan maistuikin !
    Minun rahkapiirakalle kävi jotain outoa
    uunissa, rahka jotenkin "kutistui" piirakan
    päältä ja jäljellä oli vain puolet laitetusta
    määrästä ?!
    -hajuherne

    VastaaPoista
  2. Rahkoja on nykyään kaupassa vaikka minkä sorttisia, oisko ollut jotakin ei niin paistonkestävää. No pääasia, että jäi jotakin pohjan päälle :)
    -Minttu

    VastaaPoista