31. tammikuuta 2015

Energiaa



Tammikuu oli ja meni
talvea odotellessa.
Sää seilasi pikkupakkasen ja plussakelien välillä.
Lunta ei näkynyt kuin nimeksi.

Meriveden noustessa 
nähtiin hattivattien pako
 saareen:


Meri sai vain parina päivänä ohuen jääriitteen kannekseen.

Kaikenlaista pientä oli pääkopassa suunnitteilla
ja jotakin tuli toteutettukin.

Viime viikonloppuna oli energia hukassa,
joten

tässä myös teille ohje tulevien talvipäivien varoille,
kun valo on hukassa ja kevät antaa
vielä odottaa itseään.

S u k l a a p i s t a a s i k e k s i t


Sekoita 3 dl vehnäjauhoja, 1 tl soodaa, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl vaniljasokeria ja
 150 pilkottua tummaa 
suklaata keskenään.
Jos kaapista löytyy pähkinöitä niin lisää ne seokseen.
Itse laitoin noin 1/2 dl pistaasipähkinöitä.
 (Pähkinät olisi meidän chef`in mukaan hyvä lisätä kokonaisena ja paahtaa kevyesti)
Sulata 125 g voita tai margariinia, sekoita siihen 1 dl sokeria ja 1dl fariinisokeria.
Seoksen jäähdyttyä lisää 2 munaa voiseokseen.
Sekoita seokset keskenään varovasti nostellen.
Nosta nokareita pellille ja jätä tilaa levitä.
Paista 175 asteessa ainakin 10 minuuttia.
Jäähdytä.

Takuu - 
 yksi keksi riittää iltapäivä- tai iltateelle.
Meillä kelpuutettiin myös kahvin kyytiläiseksi.



Tammikuussa blogissa
paukkui pakkasen sijaan 10 000 raja rikki,
 vaikka bloggaajalla on juttujen
julkaisut harventuneet.
Ehkä helmikuu tuo siihen piristystä.




Eteläisen Kallionotkon sää:

+0,7 astetta 12 m/s E (15 m/s)
(ennuste illalle 15 cm lunta, todennäköisempi
olomuoto vesi)

2 kommenttia:

  1. Nyt on taas kasvitieteilijä-näsäviisastelija-chefin puututtava asiaan. Pistaasi (Pistacia vera) eli pistaasipähkinä eli mantelipistaasi ei ole oikea pähkinä. Kasvi kuuluu sumakkikasveihin eikä pähkinöihin joskin kyökkihommissa sitä pidetään pähkinänä. Oikeita pähkinöitä ovat esim. hasselpähkinä (Corylus avellana) ja pekaanipähkinä (Carya illinoinensis).
    Ja kyökkihommiin senverta, että kaikki pähkinät olisi hyvä käyttää pannun kautta niin aromit tulevat paremmin esille. Samalla tavoin kuin mausteetkin. Ynnä pehmeähköt pistaasit voi käyttää kokonaisina kuorittuina.

    VastaaPoista